maanantai 25. tammikuuta 2016

Blogit ja niiden käyttö johtamisessa

Blogialustan valitseminen


Valitsin Johtamisen ajankohtaisteema-opintojaksolle blogialustakseni Bloggerin, sillä minulla oli jo valmiina Gmail sähköpostiosoite, mikä teki blogini luomisesta helpompaa.


Blogin eroaminen muista some-kanavista


Blogiin kirjoittaminen on vapaampaa, sillä kirjoitukset eivät ole mielestäni samalla lailla "kaikkien nähtävissä heti", kuten esimerkiksi Facebookissa. Facebookin kirjoitusten nopea leviäminen perustuu mielestäni "tykkää & jaa- painikkeisiin", joita käyttäjät suosivat aktiivisesti. Kun taas ihmisten henkilökohtaiset blogit eivät välttämättä tavoita niin suurta lukijakuntaa välittömästi. Twitteriä en ole koskaan itse käyttänyt, mutta kuvittelen sen tavoittavan myös yhtä suuren käyttäjäryhmän, kuin Facebook. Myöskään kaikki Facebook-käyttäjät eivät julkaise henkilökohtaisia kertomuksiaan ja mielipiteitään kyseisellä sivustolla, kun taas omaan blogiin voi olla niin sanotusti helpompi kirjoittaa omia tuntemuksiaan ja mielipiteitään.


Blogin käyttö johtamisviestinnässä


Blogin käyttö esimerkiksi kokouksia varten voisi olla mielestäni hyödyllistä, sillä siihen voisi pohjustaa kattavasti kokoukseen tulevaa asiaa. Jokainen voisi myös kommentoida kyseisen kirjoituksen alle jo alustavasti omia mielipiteitään.


Sähköpostiviestit ovat mielestäni työläämpiä verrattuna blogikirjoitukseen, sillä viestin lähettäminen tapahtuu erikseen kaikille. Myös sähköpostiviestin sisältö pitää olla tiivis ja selkeä.


Mielestäni kuitenkin erilaiset kasvokkain tapahtuvat keskustelut, sekä kehityskeskustelut tulisi käydä esimiehen ja alaisen välillä kasvotusten, sillä kyseessä voivat olla muun muassa alaisen henkilökohtaiset asiat.


Yrityksen sisäiset tiedotteet voisi mielestäni julkaista jopa blogissa. Se varmistaisi tiedon varman kulun jokaiselle henkilökunnan jäsenelle. Mielestäni tiedotteiden jakaminen esimerkiksi yleisten henkilökuntatilojen ilmoitustauluille ei olisi myöskään huono idea. Tavoitteena on kuitenkin onnistunut sisäinen viestintä.


Blogin hyödyntäminen esimiestyössä


Blogin kirjoittaminen on itselleni todella vierasta, sillä en ole tehnyt sitä aiemmin. En välttämättä itse käyttäisi blogia omassa esimiestyössäni, sillä mielestäni sisäiset tiedotteet ja erilaiset sähköpostiviestit toimisivat paremmin.


Toisaalta, ehkä tuleviin kokouksiin liittyvät pidemmät pohjustukset, olisi hyvä koota vain yhdelle www-sivulle, josta jokainen asianosainen voisi käydä sen lukemassa.






1 kommentti:

  1. Entä jos blogi olisikin yrityksen sisäinen? Silloin se voisi korvata esim. sähköpostitulvaa ja tiedotehässäkkää.

    Hyviä pohdintoja! Jatka vaan etiäpäin samalla meiningillä!

    VastaaPoista